Parkeerstress in de vakantie?! No way! Knus is King

Vakantietijd. Wat een vrijheid! Met iedere kilometer die je aflegt laat je de stress van zorgen om het bestaan van alledag steeds verder achter je. Met iedere dag die verstrijkt ontstaat er in het hoofd weer ruimte voor creativiteit, voor nieuwe ideeën om het leven na de vakantie in de gewenste richting te (blijven) sturen.

Vakantie in volle zwang

Nederland zit nog middenin de zomervakantie. Een deel van het land is alweer thuis of op de terugweg, maar er zijn er nog genoeg op stap. Heerlijk met de camper richting het zuiden, het noorden, het oosten of het westen. Over de grens of gewoon in eigen land, dat zich deze zomer vermomd heeft als Mediterrane vakantiebestemming. Zingend en zigzaggend van dorp naar stad trekken, langs pittoresque plattelandsweggetje of juist vol gas op de snelweg tot aan de volgende halteplaats.

Met de camper door de mooiste dorpjes

Kortom: geen vuiltje aan de lucht, een paar weken lang. Al die leuke kleine dorpjes bezoeken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan… Dat heeft het vaak ook, want de nauwe straatjes zijn voor een doorsnee maat camper een hele toer om zonder kleerscheuren doorheen te navigeren. Om over inparkeren op het kleine dorpsplein voor die leuke weekmarkt maar te zwijgen, dat zorgt bij menigeen voor klotsende oksels en een verdere stijging van de toch al hoge temperaturen in de cabine.

4 gordelplaatsen, 4 volwassen slaapplaatsen

Ook Buscampers Haarlem is deze zomer even eruit geweest, we genieten nog van onze laatste vrije zomerdag in Duitsland. We zijn in Nedersaksen aanbeland in zo’n pittoresque dorp en hebben zojuist de wagen in een van die kleine parkeervakken neergezet, zonder ook maar een spier te hebben hoeven aanspannen. Het is maar één van de redenen waarom we zo weg zijn van buscampers van het formaat T5: je hebt een heel ‘huis’ bij je met 4 gordelplaatsen en 4 volwassen slaapplaatsen en je rijdt er probleemloos overal mee heen. Het interieur is compact, jazeker, maar die knusheid draagt in positieve zin alleen maar (meer) bij aan het vakantieplezier!

Hoogtijd voor een biertje. Ga je nog op vakantie of ben je onderweg: Bon Voyages!