Tweedehands of nieuw? Rekensom is snel gemaakt

Zoek jij een een camper, maar twijfel je of je voor nieuw of 2e hands moet gaan? Denk je dat nul op de teller automatisch beter is dan een hoge(re) kilometerstand? Bij het maken van je keus bieden we graag de informatie die nodig is om met overtuiging een knoop te kunnen doorhakken.

Tweedehands versus nieuw

Eerst over die nieuwe buscamper: je betaalt voor een nieuwe Volkswagen T5 camper gemiddeld zo’n € 83.000. Het interieur is gestandaardiseerd. Als je een eigen ‘look en feel’ wenst, zul je zelf nog moeten investeren in aanpassingen.

Een customized buscamper beschikt net als een fabrieksmodel over een gloednieuw interieur (inbouw, opbouw, uitbouw). Met maatwerk-inbouw koop je hoge kwaliteit en een uniek interieur op jouw wensen toegesneden,  terwijl je inclusief de aanschaf van een tweedehands bus tot wel € 50.000 goedkoper uit bent.

Vakanties en woon/werkverkeer

Is een tweedehands buscamper minder duurzaam? Gaat die minder lang mee of verliest die sneller aan (verkoop)waarde dan een nieuw exemplaar? Vragen waar we volmondig nee op antwoorden. De vraag die iedere geïnteresseerde koper zichzelf als eerste zou moeten stellen is: waarvoor ga ik de camper gebruiken? Alleen voor vakanties? Of wordt het ook een voertuig voor dagelijks gebruik? (wat met deze deze campers heel goed kan). Op basis van jouw antwoord op deze vraag kun je goed inschatten hoeveel kilometers je per jaar verwacht te rijden. Zo valt eenvoudig een rekensom te maken wat voor jou de slimste investering is: 2e hands of nieuw.

Inschatting aantal kilometers

Een voorbeeld: stel dat je 10 jaar plezier wilt hebben van jouw buscamper. Rij je er gemiddeld 10.000 kilometer per jaar mee, dan is dat aan het einde van de rit in totaal 100.000 kilometer. Rij je er gemiddeld 40.000 kilometer per jaar mee dan staat er na 10 jaar in totaal 400.000 kilometer. Een Volkswagenbus is zo degelijk dat die met normaal onderhoud gemiddeld wel tot 600.000 km kan doorgaan. In uitzonderlijke gevallen zelfs 1.000.000 km. En dat is eigenlijk ongeacht de leeftijd van de bus wanneer je hem aanschaft en als de bus tot dusverre goed onderhoud heeft gehad.

Bereken jouw voordeel

Een rekenvoorbeeld: een Volkswagenbus met een kilometerstand van ongeveer 200.000 en een leeftijd van 7 jaar kost rond de € 15.000. Dat is zo’n € 55.000 minder dan een nieuwe Volkswagen buscamper. Gemiddeld kost het laten ombouwen van een tweedehands bus bij Buscampers Haarlem € 20.000. De prijs is lager bij een eenvoudige inbouw en iets hoger bij een luxere inbouw. Alle inbouw, opbouw en uitbouw is gloednieuw,  op maat en naar wens van de klant.

In totaal heb je dan een customized VW-camper voor gemiddeld € 35.000. Dat is een besparing van ongeveer € 50.000 ten opzichte van een nieuw fabrieksexemplaar, terwijl je voor je investering een volledig nieuwe, duurzame camperinbouw hebt die op maat is gemaakt met Reimo-onderdelen en die zéker nog meer dan 10 jaar mee kan gaan.