In 7 stappen naar een eigen buscamper

Een buscamper met een persoonlijk maatwerk-interieur ademt karakter. Vind je een standaard fabrieksmodel te weinig sfeervol of de geboden ruimte-indeling gewoon ‘te standaard’, kies dan voor een maatwerk-interieur van Buscampers Haarlem. We bieden een keus uit meerdere ontwerpen, met inbouw-oplossingen die de beschikbare ruimte optimaal benutten. Elk van onze basismodellen voor camperinterieurs kunnen we in overleg met jou aanpassen, om je persoonlijke wensen te realiseren. 

Hoe ziet het proces eruit als je voor Buscampers Haarlem kiest? Een overzicht van de stappen tot aan de start van de inbouw:

 

Stap 1. Eerste ontwerpgesprek

De beginfase. Aan de hand van onze beschikbare interieur-modellen, brengen we met jou alle wensen en behoeften in kaart. Aan de hand van een richtbudget, worden de verschillende  mogelijkheden doorgenomen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. 

Stap 2. Kijken, bespreken en kiezen

Na het eerste ontwerpgesprek hebben we samen verschillende opties voor een persoonlijk maatwerk-interieur gedefinieerd. Er is hiermee het nodige om over na te denken én te kiezen: je krijgt van ons 2 dikke catalogussen van Reimo mee en voldoende tijd om alle mogelijkheden te overdenken en keuzes te maken uit ons productassortiment. Per mail en telefoon beantwoorden we alle voorkomende vragen in deze fase.

Stap 3. Ontwerpfase I

Alle wensen worden nogmaals doorgesproken. Een buscamper moet voelen als een tweede huis. Dit betekent dat het ontwerp voor een interieur moet passen bij wie jij bent. We nemen graag de tijd om alles goed te bespreken. Geen snelle oplossingen maar degelijk vakwerk. In deze fase leveren we de concept-offerte op. 

Stap 4. Ontwerpfase II

We voeren de laatste aanpassingen door in het concept-ontwerp en -offerte. Het ontwerp is hiermee definitief. In deze fase wordt de definitieve offerte goedgekeurd. 

Stap 5. Optioneel: zoeken van een bus

Als er nog geen (tweedehands) bus is, kunnen wij op verzoek en op basis van de wensen, deze via ons netwerk van leveranciers voor jou zoeken, (helpen) aanschaffen en laten keuren. 

Stap 6. Camperbouw van start

We starten met de inbouw van jouw persoonlijke maatwerk-interieur. Exclusief levertijden en ontwerpfase, kun je al binnen 6 tot 8 weken beschikken over jouw eigen RDW-gekeurde buscamper met persoonlijk maatwerk-interieur.

Stap 7: Wrapping

Wil je behalve een nieuw interieur, ook de buitenkant vernieuwen? Dan is wrapping een fantastische en bovendien betaalbare oplossing. Terwijl wij bouwen, kies jij in alle rust uit honderden stalen wrapfolie en denk je rustig na over de keuze voor bijvoorbeeld één strook of een wat opvallender two-tone uiterlijk. Het wrapping is de laatste fase en afronding van jouw inbouwproject.

Altijd welkom in de werkplaats

Gedurende de inbouwperiode houden we je op de hoogte van de voortgang en ben je in onze werkplaats (op afspraak) welkom om de vorderingen te komen bewonderen. Is je buscamper klaar, dan is het feest! Het moment dat we jou de sleutels overhandigen is een bijzonder moment: niet alleen voor jou, maar ook voor ons! 

Maak een afspraak

Bij Buscampers Haarlem denken we 100 procent mee. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Zet de allereerste stap, en maak een afspraak om je wensen te bespreken.